Sykäys Mun työhön 15.1.2020 klo 9-15Mitä työelämä odottaa työntekijältä? Mistä löytää kesätyöpaikka? Voiko yrittäjyys olla väylä työllistää itsensä?

Näihin kysymyksiin tarjotaan vastauksia Sykäys-tiimin, Salon kaupungin ja Salon seudun ammattiopiston visualistiopiskelijoiden järjestämässä Sykäys mun työhön -työelämätapahtumassa.

Aika

keskiviikkona 15.1.2020 klo 9-15

Paikka

Salon seudun ammattiopisto, Taitajankatu 6, Salo

Teemat

Kesätyörekry, kansainvälisyys, yrittäjyys ja Opisto open - ammattiopiston alat esitttelyssä

Kohderyhmä ja tapahtuman tavoite

Tapahtuman tavoitteena on jakaa tietoa työelämästä, saattaa työntekijöitä ja työnantajia yhteen, auttaa nuoria työnhaussa sekä tehdä Saloa tutummaksi sekä oppilaille että opettajille. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille.

Yrityksistä mukaan ovat lähteneet jo mm. Lidl, Hesburger, 4H, Teijo Cafe & Bakery, Keskusautohalli, K-Rauta Passeli, ISS Salo, Ilolansalo, Saloteam Oy, Someron Säästöpankki ja Salon kaupungin kesätyöpaikat. Tapahtumassa nuoret voivat hakea myös kesätöitä. Yritykset voivat rekrytoida kesätyöntekijöitä tai opiskelijoita projektitöihin, tai vaikkei juuri nyt olisi tekijälle tarvetta, vaihtaa ajatuksia nuorten ja opettajien kanssa siitä, millaista osaamista omalla alalla tulevaisuudessa tarvitaan. Opettajille tapahtuma tarjoaa hyvän mahdollisuuden tavata työnantajia ja saada tietoa työelämän odotuksista, työnhausta ja yrittäjyydestä.

Ohjelmalavalla käydään keskusteluja työelämästä, yrittäjyydestä ja kansainvälisyydestä. Tubettaja Mmiisas (Miisa Rotola-Pukkila) kertoo tubettajan työstä. Keskusteluissa vaihdetaan ajatuksia ja kokemuksia siitä, mitä työelämä odottaa työntekijältä. Menestynyt nuori yrittäjä Viola Minerva ja start-up-yrittäjä Juho Nenonen kertovat yrittäjyydestä. Eri puheenvuorossa kerrotaan opiskelusta ja työskentelystä ulkomailla, vapaaehtoistyöstä sekä kielitaidon merkityksestä työelämässä. Työpajoissa annettaan vinkkejä ja opastusta työnhakuun. Yhteistyökumppaneiden ständeiltä saa lisätietoa yrittäjyydestä ja koulutusmahdollisuuksista.

Sykäys Mun työhön ohjelma