Yrittäjän ammattitutkinto


Hae koulutukseen Hae oppisopimuskoulutukseen

Koulutuksen aloituspäivä

  • 9.9.2021 tai
  • Opinnot voi aloittaa joustavasti ympäri vuoden

Kuvaus

Koulutus sinulle alkava tai jo toimiva yrittäjä, joka haluat kehittää yrittäjävalmiuksiasi ja yritystoimintaasi ja samalla virallistaa yrittäjäosaamisesi tutkinnolla. Koulutus sopii mm. sukupolvenvaihdostilanteisiin ja sinulle maahanmuuttaja, jolla on riittävä suomen kielen taito.

Sisältö

- liiketoimintasuunnitelman rakentaminen tai päivittäminen
- yrityksen talousasioiden ja verotuksen hallitseminen
- asiakaslähtöisen ja toimivan markkinointisuunnitelman rakentaminen omaan yritykseen
- omien verkostojen rakentaminen
- ajankäytön hallinta ja muun yrittäjäosaamisen kehittäminen

Voit suorittaa myös yksittäisiä tutkinnonosia.

Koulutus on mahdollista suorittaa oppilaitoksessa tai oppisopimuksella alan työpaikassa. Lue lisää oppisopimuksesta https://www.sskky.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit

- vähintään 18 vuoden ikä

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on kannattava yritystoiminta! Samalla, kun käynnistät tai kehität yritystoimintaasi, suoritat yrittäjän ammattitutkinnon ja osoitat näin osaamisesi tutkinnon perusteiden mukaisesti.

Toteutus

Lähiopetus ja koulutuksen sisältämä työpaikalla tapahtuva oppiminen toteutetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Tutkinnon vaatimusten mukainen osaaminen osoitetaan suunnittelemalla ja kehittämällä omaa yritystoimintaa. Tutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta suorittamalla vain näytöt. Oppisopimusopiskelu on päätoimista ja oppiminen tapahtuu pääosin työpaikalla. Työssä oppimista täydennetään tietopuolisella koulutuksella Salon seudun ammattiopistossa.

Opiskelun henkilökohtaistaminen

Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. Lähiopetus ja koulutuksen sisältämä työpaikalla tapahtuva oppiminen toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti.

Tutkintotiedot

Tutkinto: Yrittäjän ammattitutkinto

Haku

Hae koulutukseen

Sijainti

Salo

Yksikkö

Hyvoninkatu 1

Lisätietoja antaa

opettaja
Antti Saarinen | 044 7704 664 | antti.saarinen@sskky.fi


Salon seudun ammattiopisto pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Ammattitutkintostipendi ammatillisen tutkinnon suorittaneelle

Koulutusrahasto myöntää ammattitutkintostipendin kertakorvauksena ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon suorittaneille.
Ammattitutkintostipendin suuruus 1.1.2018 alkaen on 400 euroa.

Ammattitutkintostipendin saamisen edellytyksenä on, että olet ollut työssä yhteensä vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä ja asut vakinaisesti Suomessa ja kuulut Suomen sosiaaliturvan piiriin sekä tutkinnon suorittamispäivänä että stipendin hakemishetkellä. Stipendiä ei myönnetä, jos olet suorittanut tutkinnon osan tai osia ja päivität tai laajennat aiemmin suorittamaasi tutkintoa.
Lue lisää https://www.koulutusrahasto.fi/fi/ammattitutkintostipendin-hakijoille/