Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto


Haku ei ole käynnissä

Koulutuksen aloituspäivä

  • 12.10.2021
  • 22.03.2022 | hakuaika 15.1.-9.3.2022

Kuvaus

Koulutus sinulle, joka työskentelet erilaisissa mielenterveys- ja päihdetyön tehtävissä sosiaali- ja terveysalalla ja haluat syventää ja kehittää osaamistasi.

Sisältö

Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkinnon vaatimusten mukainen osaaminen osoitetaan näyttöinä. Tutkinto on valmis, kun kaikki pakolliset tutkinnon osat ja kaksi valinnaista osaa ovat hyväksytysti suoritettu.

Pakolliset tutkinnon osat
-Mielenterveys- ja päihdetyössä toiminen, 40 osp
-Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmät, 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat
-Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyö, 40 osp
-Ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdetyö, 40 osp

Voit suorittaa myös yksittäisiä tutkinnonosia.

Koulutus on mahdollista suorittaa oppilaitoksessa tai oppisopimuksella alan työpaikassa. Lue lisää oppisopimuksesta https://www.sskky.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit

Hakukelpoisuus
Pohjakoulutuksena sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja. Osaamisalana mielenterveys- ja päihdetyö tai vastaavat tiedot ja taidot sekä lisäksi riittävä työkokemus mielenterveys- ja päihdetyön alueelta.

Valintakriteerit
- koulutustarve
- edellytykset opiskeluun/tutkinnon suorittamiseen
- hakijalla tulee olla soveltuvuus alalle sekä alalle vaadittu terveys

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa mielenterveys ja päihdetyön hoidon erikoisammattitutkinto. Erikoisammattitutkinnon suorittanut työskentelee erilaisissa mielenterveys- ja päihdetyön erityistä osaamista vaativissa tehtävissä sosiaali- ja terveysalalla. Työtä tehdään julkisten ja yksityisten toimijoiden sekä yhteisöjen ylläpitämissä avo- ja laitospalveluissa.

Toteutus

Omaehtoinen koulutus on päätoimista opiskelua tai sivutoimista monimuoto-opiskelua työn ohessa. Tutkinto on mahdollista suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta näyttöinä. Oppisopimuskoulutus on päätoimista ja oppiminen tapahtuu pääosin työpaikalla.

Opiskelun henkilökohtaistaminen

Lähiopetus ja koulutuksen sisältämä työpaikalla tapahtuva oppiminen toteutetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Tutkinnon vaatimusten mukainen osaaminen osoitetaan työpaikalla todellisissa työtehtävissä.

Tutkintotiedot

Tutkinto: Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Hakuaika

15.08.2021 - 30.09.2021

Alkaa

12.10.2021

Sijainti

Salo

Yksikkö

Hyvoninkatu 1

Lisätietoja antaa

opettaja
Annina Nyberg-Hakala | 044 770 4434 | annina.nyberg-hakala@sskky.fi

opinto-ohjaaja
Liisa Sulonen | 044 7704 589 | liisa.sulonen@sskky.fi

Salon seudun ammattiopisto pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Ammattitutkintostipendi

Työllisyysrahasto myöntää sinulle 400 euron suuruisen ammattitutkintostipendin, jos olet suorittanut ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon ja sinulle on kertynyt työhistoriaa vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä. Tutustu saamisedellytyksiin