Sisustussuunnittelu, taideteollisuusalan perustutkinto


Haku ei ole käynnissä

Koulutuksen aloituspäivät

  • 8.8.2022

 

Millaista opiskelu sisustusalalla on?

Löydät meidät myös Instagramista @sisustusalasalo

Kuvaus

Koulutus soveltuu sinulle, joka haluat sisustussuunnittelijaksi, sisustusmyyjäksi, sisustustoimittajaksi tai sisustusalan yrittäjäksi. Voit suorittaa taideteollisuusalan perustutkinnon näyttötutkintona omaehtoisesti, opistossamme opiskellen tai oppisopimuksella.

Sisältö

Opiskelussa perehdytään kodin, julkisen tilan sekä erityisryhmien tilasuunnitteluun. Opinnot sisältävät kuvallisia opintoja, muotoilu- ja designtuntemusta, yritystoimintaa, esittelytaitoja, tietotekniikan käyttöä sekä suunnittelussa, valmistuksessa että graafisessa toteutuksessa. Projekti- ja asiakastyöt valmentavat työelämän tehtäväkenttään. Henkilökohtaisella ohjauksella tuetaan opiskelijan omia, persoonallisia vahvuuksia ja yrityshenkisyyttä.

- toimivien, kestävien ja kauniiden tilojen suunnittelua
- kodin sisustus
- julkisen tilojen suunnittelu
- esteettömyys asumisessa
- tilasommittelua
- materiaalioppia
- sisustajan värioppia

Voit suorittaa myös yksittäisiä tutkinnonosia.

Koulutus on mahdollista suorittaa oppilaitoksessa tai oppisopimuksella alan työpaikassa. Lue lisää oppisopimuksesta https://www.sskky.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit

Katso kriteerit täältä https://www.sskky.fi/hakijalle/haku-ja-valintakriteerit

Tavoitteet

Käsi- taideteollisuusalan perustutkinnon suorittaneella artesaanilla on ammatilliset perusvalmiudet ammattialansa eri tehtäviin sekä jatko-opintoihin.

Opiskelun henkilökohtaistaminen

Lähiopetus ja koulutuksen sisältämä työpaikoilla tapahtuva oppiminen toteutetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Koulutus on tekemispainotteinen.

Uramahdollisuudet

Sisustusalan artesaani työskentelee mm. sisustusalan myymälöissä, sisustussuunnittelijoina ja yrittäjinä. Ammatillisista perustutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tutkinnon suorittaminen

Tutkinnon vaatimusten mukainen osaaminen näytetään näytöillä. Työpaikoilla tapahtuvaa oppimista täydennetään tietopuolisella koulutuksella Salon seudun ammattiopistossa.

Tutkintotiedot

Tutkinto: Taideteollisuusalan perustutkinto
Tutkintonimike: Artesaani

Hakuaika

22.02.2022 - 07.04.2022

Alkaa

08.08.2022

Sijainti

Salo

Yksikkö

Hyvoninkatu 1

Lisätietoja antaa

opettaja
Tuula Silvennoinen | 044 7704 734 | tuula.silvennoinen@sskky.fi

opinto-ohjaaja
Merja Korkiakoski | 0447704699 | merja.korkiakoski@sskky.fi


Salon seudun ammattiopisto pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Ammattitutkintostipendi

Työllisyysrahasto myöntää sinulle 400 euron suuruisen ammattitutkintostipendin, jos olet suorittanut ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon ja sinulle on kertynyt työhistoriaa vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä. Tutustu saamisedellytyksiin