Design- tai sisustustekstiilien valmistaja, tekstiili- ja muotialan perustutkinto


Hae koulutukseen

Koulutuksen aloituspäivät

  • 4.8.2021
  • 11.10.2021

Hakuohjeet

Millaista opiskelu alalla on?

Tutustu Designtekstiilin blogiin

Seuraa meitä Instassa @designtekstiili

Kuvaus

Koulutus soveltuu sinulle, joka olet kiinnostunut sisustuksesta, muodista, printti-, tekstiili- ja vaatesuunnittelusta ja tuotteiden valmistuksesta.

Designtekstiilien valmistaja
Opinnot sisältävät tuote- ja printtisuunnittelua, kuvankäsittelyä ja graafista suunnittelua, materiaalituntemusta, silkkipainoa, brodeerausta, tekstiilitulostusta ja ompelua. Muita tekstiilitekniikoita voi ottaa opintoihin oman valinnan mukaan. Lisäksi opiskellaan sosiaalisen median sisällöntuotantoa, tuotteiden esillepanoa, markkinointia ja yrittäjyyttä. Opinnoissa painottuvat asiakaslähtöinen työskentely, ajan ilmiöt, muotoilu ja designtuntemus, sisustukseen ja pukeutumiseen liittyvien tuotteiden suunnittelu ja toteutus.

Sisustustekstiilien valmistaja
Opinnot sisältävät tuote- ja printtisuunnittelua, kuvankäsittelyä ja graafista suunnittelua, materiaalituntemusta, silkkipainoa, brodeerausta, tekstiilitulostusta ja sisustusompelua. Opintoja voi painottaa joko sisustusompeluun tai kudontaan. Lisäksi opiskellaan sosiaalisen median sisällöntuotantoa, tuotteiden esillepanoa, markkinointia ja yrittäjyyttä. Opinnoissa painottuvat asiakaslähtöinen työskentely, ajan ilmiöt, muotoilu ja designtuntemus, sisustukseen liittyvien tuotteiden suunnittelu ja toteutus.

Yrittäjyyteen kannustetaan tarjoamalla opiskelijalle mahdollisuus valita opintokokonaisuuksia yrittäjyydestä, toimimalla osuuskunnassa tai NY-yrityksessä.

Sisältö

Designtekstiilin ammatillisissa opinnoissa opiskelija perehtyy
-tuote- ja printtisuunnitteluun
- kuvankäsittelyyn ja graafiseen suunnitteluun
- kankaan- ja mainospainon eri menetelmiin
- brodeeraukseen ja ohjelmien tekoon tekstiilitulostukseen
- ompeluun
- tekstiilitekniikoihin
- muotoilu- ja designtuntemukseen
- pukeutumisneuvontaan ja tuotteiden esillepanoon
- sosiaalisen median sisällön tuotantoon
- markkinointiin ja yrittäjyyteen

Voit suorittaa myös yksittäisiä tutkinnonosia.

Koulutus on mahdollista suorittaa oppilaitoksessa tai oppisopimuksella alan työpaikassa. Lue lisää oppisopimuksesta https://www.sskky.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit

Katso kriteerit täältä https://www.sskky.fi/hakijalle/haku-ja-valintakriteerit

Opiskelun henkilökohtaistaminen

Lähiopetus ja koulutuksen sisältämä työpaikalla tapahtuva oppiminen toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Koulutus on tekemispainotteinen.

Uramahdollisuudet

Designtekstiilartesaani työskentelee mm. kaupan alan asiakaspalvelutehtävissä, brodeeraamoissa, kangaspainoissa sekä ohjaustehtävissä. Ammatillisista perustutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tutkintotiedot

Tutkinto: Tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Haku

Hae koulutukseen

Sijainti

Salo

Yksikkö

Hyvoninkatu 1

Lisätietoja antaa

opettaja Päivi Ihamäki | 044 7704 720 | paivi.ihamaki@sskky.fi

opinto-ohjaaja
Päivi Soinila | 0447704317 | paivi.soinila@sskky.fi


Salon seudun ammattiopisto pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Ammattitutkintostipendi

Työllisyysrahasto myöntää sinulle 400 euron suuruisen ammattitutkintostipendin, jos olet suorittanut ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon ja sinulle on kertynyt työhistoriaa vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä. Tutustu saamisedellytyksiin