Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, perustason ensihoitaja


Haku ei ole käynnissä

Koulutuksen aloituspäivä

  • elokuu 2021 (soveltuvuuskoe 6.5.2021)

Hakuohjeet

Kuvaus

Haluatko auttaa ihmisiä akuuteissa tilanteissa? Oletko haaveillut ambulanssissa työskentelystä? Sinulla on kiinnostusta tehdä hoitotoimenpiteitä, rohkeutta tehdä potilaan vointia koskevia päätöksiä ja uskallat kommunikoida potilaan, omaisten ja eri ammattiryhmien kanssa. Potilaat voivat olla vanhuksia, lapsia, työikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia mm. synnyttävä nainen, vammainen henkilö, päihtynyt tai mielenterveyden häiriöstä kärsivä potilas.

Ensihoidon osaamisalalle hakevalta tarvitaan hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa, hyvää teoriatiedon hallintaa, kykyä toimia nopeatempoisissakin tilanteissa, rauhallisuutta, hyviä vuorovaikutustaitoja. Sinulla tulee olla ajokortti suoritettuna opintojen viimeisenä vuonna.

Hakijoille on ulkopuolisen asiantuntijan järjestämä soveltuvuuskoe (katso valintakokeen kuvaus). Hakuvaiheessa arvioidaan hakijan valmiuksia sosiaali- ja terveysalan työtehtäviin.

Sisältö

Perustason ensihoidon osaamisala, perustason ensihoitajan tutkinnon pakolliset osat ovat
- Terveyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen
- Toimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen
- Ensihoidossa toimiminen
- Akuuttihoitotyössä toimiminen
- Valinnainen 15 osaamispisteen tutkinnon osa

Työpaikalla järjestettävä koulutus
- Akuuttihoitotyössä toimiminen: sairaaloiden ja terveyskeskusten päivystyspoliklinikat ja vastaanotot, akuuttihoidon osastot
- Ensihoidossa toimiminen: sairaankuljetus (yksityinen, aluepelastuslaitokset, laitosten siirtokuljetukset)

Voit suorittaa myös yksittäisiä tutkinnonosia.

Koulutus on mahdollista suorittaa oppilaitoksessa tai oppisopimuksella alan työpaikassa. Lue lisää oppisopimuksesta https://www.sskky.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit

Katso kriteerit täältä https://www.sskky.fi/hakijalle/haku-ja-valintakriteerit

Katso myös yleiset terveydentilavaatimukset (Sora-lainsäädäntö) http://www.sskky.fi/hakijalle/terveydentilavaatimukset

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinto. Saat tutkintoon vaadittavat taidot ja ammattiosaamisen lähihoitajan vaihteleviin tehtäviin sekä monipuoliset valmiudet kohdata hoitotyön haasteet.

Opiskelun henkilökohtaistaminen

Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissusuunnitelman mukaan. Lähiopetus ja koulutuksen sisältämä työpaikalla tapahtuva oppiminen toteutetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Jos hakijalla on toinen tutkinto, pyrimme mahdollistamaan valmistumisen kahdessa vuodessa.

Uramahdollisuudet

Perustason ensihoitaja työskentelee sairaankuljetuksessa perustasolla tai työparina hoitotason ensihoitajan kanssa. Päivystykset ovat toinen akuuttihoitoon kuuluva työpaikka. Perustason ensihoidon osaamisalan suorittanut perustason ensihoitaja voi suuntautua monipuolisesti työelämään muillekin kuin vain ensihoidon ja akuuttihoidon tehtäviin, ei kuitenkaan varhaiskasvatuksen tehtäviin.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutus sisältää lähi-, etä- ja verkko-opintoja sekä työpaikalla oppimista.

Valintakokeen kuvaus

Tee vapaamuotoinen 2 min esittelyvideo itsestäsi ja palauta se 28.4. mennessä sari.maki-latikka@sskky.fi

Perustason ensihoidon pääsykoepäivä on 6.5. muista ilmoittautua!

Koulutukseen hakeutuville lähetetään kutsut soveltuvuuskokeeseen (sisältää myös oppilaitoskohtaisen ensihoidon osuuden) sähköpostilla.

Soveltuvuuskokeessa mitataan hakijan aloitteellisuutta ja vastuullisuutta, sosiaalisuutta sekä ongelmanratkaisutaitoa. Soveltuvuuskokeessa on kaikille yhteinen kirjallinen osio (opiskeluedellytykset, persoonallisuustesti), ryhmätyökeskustelu sekä psykologin haastattelu. Ensihoidon oppilaitoskohtainen pääsykoe sisältää lisäksi fyysisen kunnon testauksen sekä toiminnallisen ja kirjallisen osion. Varustaudu päivään joustavilla vaatteilla.

Tutkintotiedot

Tutkinto: Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Hakuaika

23.02.2021 - 13.04.2021

Sijainti

Salo

Yksikkö

Hyvoninkatu 1

Lisätietoja antaa

opettaja
Maria Simonen | 044 7704 853 | maria.simonen@sskky.fi

Opinto-ohjaaja
Liisa Sulonen | 044 7704 589 | liisa.sulonen@sskky.fi


Salon seudun ammattiopisto pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Ammattitutkintostipendi

Työllisyysrahasto myöntää sinulle 400 euron suuruisen ammattitutkintostipendin, jos olet suorittanut ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon ja sinulle on kertynyt työhistoriaa vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä. Tutustu saamisedellytyksiin