Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija
Hae koulutukseen Hae oppisopimuskoulutukseen
Koulutuksen aloituspäivä
- 12.1.2021
Kuvaus
Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.
Sisältö
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon suorittanut osaa
• esitellä, suositella ja myydä baarin ja ravintolan ruoka- ja juomatuotteita
• palvella asiakkaita kielitaitoisesti
• palvella asiakkaita myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, tuloksellisesti, ystävällisesti ja vastuullisesti
• toimia yrityksen liikeidean ja palvelukulttuurin mukaisesti itsenäisesti ja työryhmässä
• noudattaa alan lainsäädäntöä sekä työyhteisön ohjeita, määräyksiä ja toimintatapoja
• arvioida ja kehittää työtään
Ammattitutkinnossa voi erikoistua ravintolan asiakaspalvelutehtäviin.
Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija osaa
• esitellä, suositella, myydä ja tarjoilla ravintolan ruoka- ja juomatuotteita
• palvella asiakkaita oma-aloitteisesti, ystävällisesti ja vastuuntuntoisesti sekä toimia yrityksen liikeidean ja palvelukulttuurin mukaisesti
• kertoa asiakkaille myytävien ruoka-annosten raaka-aineet ja valmistustavat
• palvella erikoisruokavalioita tarvitsevia asiakkaita
• käsitellä maksuvälineitä, tehdä myyntitilitykset ja toimia kannattavasti
• käyttää tarkoituksenmukaisia työmenetelmiä, koneita ja laitteita
Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä. Voit suorittaa myös yksittäisiä tutkinnonosia.
Koulutus on mahdollista suorittaa oppilaitoksessa tai oppisopimuksella alan työpaikassa. Lue lisää oppisopimuksesta https://www.sskky.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus
Hakukelpoisuus ja valintakriteerit
Hakukelpoisuus
Opiskelijaksi voidaan ottaa hakija, jolla katsotaan olevan riittävät edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen tai tutkinnon suorittamiseen sekä ammatissa toimimisen edellyttämä terveydentila.
Valintakriteerit
1. Koulutustarve (ammatillinen tutkinto puuttuu, puutteellinen koulutus olemassa olevaan työhön)
2. Työkokemus ja/tai aikaisemmat koulutukset
3. Alalle suuntautuneisuus
4. Edellytykset opiskeluun/tutkinnon suorittamiseen
5. Mahdollinen pääsy- ja soveltuvuuskoe
Haastattelu
1. Alalle ja ammattiin suuntautuminen (harrastukset, työkokemus)
2. Sitoutuuko hakija tutkinnon suorittamiseen
3. Mahdollistaako hakijan elämäntilanne/käytettävissä olevat henkilökohtaiset resurssit opiskelun
Tutkintotiedot
Tutkintonimike: Tarjoilija
Haku
Sijainti
Salo
Yksikkö
Taitajankatu 6
Lisätietoja antaa
opettaja Matti Tuomi | 044 7704 344 | matti.tuomi@sskky.fi
opinto-ohjaaja Paula Ekman | 0447704673 | paula.ekman@sskky.fi
Oppisopimuskoulutus
Anu Eeronaho |044 7704 214 | anu.eeronaho@sskky.fi
Salon seudun ammattiopisto pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.
Ammattitutkintostipendi
Työllisyysrahasto myöntää sinulle 400 euron suuruisen ammattitutkintostipendin, jos olet suorittanut ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon ja sinulle on kertynyt työhistoriaa vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä. Tutustu saamisedellytyksiin