Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija


Hae koulutukseen Hae oppisopimuskoulutukseen

Koulutuksen seuraava aloitus

  • sopimuksen mukaan

Kuvaus

Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.

Sisältö

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon suorittanut osaa
• esitellä, suositella ja myydä baarin ja ravintolan ruoka- ja juomatuotteita
• palvella asiakkaita kielitaitoisesti
• palvella asiakkaita myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, tuloksellisesti, ystävällisesti ja vastuullisesti
• toimia yrityksen liikeidean ja palvelukulttuurin mukaisesti itsenäisesti ja työryhmässä
• noudattaa alan lainsäädäntöä sekä työyhteisön ohjeita, määräyksiä ja toimintatapoja
• arvioida ja kehittää työtään

Ammattitutkinnossa voi erikoistua ravintolan asiakaspalvelutehtäviin.

Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija osaa
• esitellä, suositella, myydä ja tarjoilla ravintolan ruoka- ja juomatuotteita
• palvella asiakkaita oma-aloitteisesti, ystävällisesti ja vastuuntuntoisesti sekä toimia yrityksen liikeidean ja palvelukulttuurin mukaisesti
• kertoa asiakkaille myytävien ruoka-annosten raaka-aineet ja valmistustavat
• palvella erikoisruokavalioita tarvitsevia asiakkaita
• käsitellä maksuvälineitä, tehdä myyntitilitykset ja toimia kannattavasti
• käyttää tarkoituksenmukaisia työmenetelmiä, koneita ja laitteita

Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.

Koulutus on mahdollista suorittaa oppilaitoksessa tai oppisopimuksella alan työpaikassa.

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit

Hakukelpoisuus
Opiskelijaksi voidaan ottaa hakija, jolla katsotaan olevan riittävät edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen tai tutkinnon suorittamiseen sekä ammatissa toimimisen edellyttämä terveydentila.

Valintakriteerit
1. Koulutustarve (ammatillinen tutkinto puuttuu, puutteellinen koulutus olemassa olevaan työhön)
2. Työkokemus ja/tai aikaisemmat koulutukset
3. Alalle suuntautuneisuus
4. Edellytykset opiskeluun/tutkinnon suorittamiseen
5. Mahdollinen pääsy- ja soveltuvuuskoe

Haastattelu
1. Alalle ja ammattiin suuntautuminen (harrastukset, työkokemus)
2. Sitoutuuko hakija tutkinnon suorittamiseen
3. Mahdollistaako hakijan elämäntilanne/käytettävissä olevat henkilökohtaiset resurssit opiskelun

Tutkintotiedot

Tutkintonimike: Tarjoilija

Hakuaika

01.02.2019 - 31.12.2020

Sijainti

Salo

Yksikkö

Taitajankatu 6

Lisätietoja antaa

opettaja Matti Tuomi | 044 7704 344 | matti.tuomi@sskky.fi

opinto-ohjaaja Paula Ekman | 0447704673 | paula.ekman@sskky.fi

Oppisopimuskoulutus
Anu Eeronaho |044 7704 214 | anu.eeronaho@sskky.fi

Salon seudun ammattiopisto pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.


sALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ | Taitajankatu 6, 24240 Salo

Yhteystiedot

HAKIJAPALVELU | 044 7704 300 | hakupalvelu@sskky.fi


Pysy ajantasalla, tilaa uutiskirjeemme!
Sähköposti