Ruokamatkailu, paikallinen tutkinnon osa, 15 osp


Hae koulutukseen

Koulutuksen aloituspäivä

  • 26.10.2021

ESITE

Kuvaus

Makumuistot ovat olennainen osa matkailua. Ruokaelämys rakentuu tunteesta, estetiikasta, yksityiskohdista, tarinoista, ympäristöstä ja palvelusta. Suomella ja erityisesti Salon seudulla, merkittävällä valtakunnallisella maataloustuottajalla, on kaikki edellytykset profiloitua ruokamatkailun edelläkävijäksi. Ruokamatkailun koulutusohjelma valmentaa sinua verkostoitumaan, tuotteistamaan ja tuottamaan ruokamatkailupalveluja.

Sisältö

Ruokamatkailun koulutusohjelma rakentuu tiimitapaamisista, joista jokainen pureutuu syvälle aiheeseen hyödyntäen toimialueen yrittäjiä oman tarinansa kertojina. Tiimitapaamisten keskeisenä tavoitteena on mahdollistaa ruokamatkailun toimijoiden törmäyttäminen ja löytää uudenlaisia tapoja hyödyntää alueen maaseudun vetovoimatekijöitä, alkutuottajia, elintarvikkeiden jalostajia sekä matkailun että ravintola-alan toimijoita.
Tapaamiset järjestetään tiistaisin klo 16-20.

Tiimitapaamisten aiheita:
• Ruokamatkailu nyt ja tulevaisuudessa
• Maaseudun vahvistuva vetovoima
• Salon seutu, rakentuva ruokamatkailukohde
• Ruokamatkailun tuotteistaminen ja valtakunnalliset tuotesuositukset
• Inspiraatiota ruokatuotteen kehittämiseen ja ruokatuotteen elämyksellisyys
• Tarinoista, vieraanvaraisuudesta ja luonnollisuudesta rakentuvat makumuistot
• Ruokamatkailussa profiloituminen ja viestintäkanavien tehokas käyttö, some-markkinointi
• Yrittäjän talousosaaminen

Koulutus käynnistyy yhteisellä tapaamisella tiistaina 26.10.2021 klo 16-20. Voit osallistua koulutukseen omien tarpeittesi ja tavoitteittesi mukaisesti. Koulutus toteutetaan lähiopetuksena, mutta osallistuminen on mahdollista myös etäyhteydellä.

Henkilökohtaiset ohjauskeskustelut käydään erikseen sovittavina ajankohtina. Koulutus on osallistujille maksutonta.

Koulutus on mahdollista suorittaa oppilaitoksessa tai oppisopimuksella alan työpaikassa. Lue lisää oppisopimuksesta https://www.sskky.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit

Katso kriteerit täältä https://www.sskky.fi/hakijalle/haku-ja-valintakriteerit

Tutkinnon suorittaminen

Koulutuksessa suoritetaan yksi tutkinnon osa: Ruokamatkailu, paikallinen tutkinnon osa, 15 osp. Tutkinnon osa suoritetaan näyttämällä vaadittu osaaminen käytännössä. Halutessasi voit suorittaa myös koko ravintola- tai matkailualan tutkinnon.

Hakuaika

16.08.2021 - 15.10.2021

Alkaa

26.10.2021

Sijainti

Salo

Yksikkö

Taitajankatu 6

Lisätietoja antaa

opettajat
Veronika Eriksson | veronika.eriksson@sskky.fi | 044 7704 622
Sari Talvo | sari.talvo@sskky.fi | 044 7704 642


Salon seudun ammattiopisto pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.