Työvoimakoulutukset ja uravalmennukset


Työvoimakoulutukset

Työvoimakoulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Sen tavoitteena on parantaa työllistymisen tai työelämässä pysymisen mahdollisuuksia.

Koulutukseen haetaan TE-toimiston kautta.

Tutustu työvoimakoulutuksiin

Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus

Järjestämme maahanmuuttajille kotoutumiskoulutusta. Kotoutumiskoulutus antaa aikuiselle maahanmuuttajalle paremmat mahdollisuudet osallistua suomalaiseen yhteiskuntaan.

Kotoutumiskoulutuksessa

  • oppii suomen tai ruotsin kieltä ja viestintätaitoja
  • omaksuu yhteiskunta- ja työelämätaitoja
  • saa henkilökohtaisen ammatillisen suunnitelman.

Uravalmennukset

Uravalmennuksessa saat tukea ja ohjausta ammatinvalinnassa sekä työnhaussa, tutustut kiinnostaviin yrityksiin sekä aloihin, työhön ja koulutuksiin tutustumisjaksoilla. Uravalmennuksen aikana kehität työnhaun verkostoasi ja perehdyt erilaisiin työnhaun tapoihin. Sinulla on myös mahdollisuus tarvittaessa suorittaa työturvallisuuskortti, hygieniapassi tai trukkikortti. Uravalmennuksessa tavoitteena on rakentaa sinulle realistinen jatkosuunnitelma.

Uravalmennus on ryhmämuotoista ja käytännönläheistä. Valmennukset kestävät enintään 40 päivää.

Jos pohdit työllistymismahdollisuuksiasi ja tarvitset ohjausta urasuunnittelussa, niin Uravalmennus on juuri sinua varten. Sovi valmennuksesta TE-toimistossa.

Alkavat valmennukset

Työvoimakoulutukset, kotoutumiskoulutus ja valmennukset järjestetään Salon seudun koulutuskuntayhtymän tytäryhtiön Edusalon kanssa. Koulutukset toteutetaan yhteistyössä Salon seudun ammattiopiston kanssa.